House RM / SALWORKS

first_img Portugal House RM / SALWORKS CopyAbout this officeSALWORKSOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPonta DelgadaPortugalPublished on June 28, 2017Cite: “House RM / SALWORKS” 28 Jun 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?单一体块也可以美出新高度 / SALWORKS是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  CopyHouses•Ponta Delgada, Portugal House RM / SALWORKSSave this projectSaveHouse RM / SALWORKS Save this picture!Courtesy of SALWORKS+ 13 Share ArchDaily Projects Architects: SALWORKS Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874498/house-rm-salworks Clipboard 2015 Houses “COPY” Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: Cosentino, Technal, CIN, Cinca, Revigres, Saint-GobainSave this picture!Courtesy of SALWORKSText description provided by the architects. Exposed to the South the RM House floats over the city of Ponta Delgada and the sea.Save this picture!Courtesy of SALWORKSThe shape of the lot, narrow and rectangular, with a strong slope, and its direction along the longitudinal axis North-South defines decisively the design of the RM House.Save this picture!PlanA retaining wall in structural concrete supports the house and with its last section in console ensures privacy and distance from the public road just below.Save this picture!Courtesy of SALWORKSThe base plan, clearly familiar and on one floor, explores the most of this deployment, dividing the home in the central axis, organizing the entry and a private courtyard in the West. In the North are the individual rooms and the suite areas. In the South are the support areas, the kitchen and the common room.Save this picture!Courtesy of SALWORKSA passage to the East connects the main entrance to the social area and guarantees a view of the town and the mountains, finishing in an outdoor patio, in a console opened to the sea, which ensures a leisure place linked to the main room of the House.Save this picture!Courtesy of SALWORKSThe reflected light in the white exterior walls on the North and West expands the boundaries of the surrounding.Save this picture!Courtesy of SALWORKSThe privacy guaranteed by the deployment of the House, the use of the light as a central element for each space defines a spatial positive daily experience.Save this picture!Courtesy of SALWORKSProject gallerySee allShow lessShelter International Architectural Design Competition for Students 2017Student CompetitionsCall for Entries: Rise Tiny Home Design ChallengeIdeas Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874498/house-rm-salworks Clipboard “COPY” Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img